Izvor:
05.06.2017 u 14:47
0

HRANA ZA BEBE SADRŽI OPASNE SASTOJKE: Sa tržišta BIH povučen novalak!

Sa tržišta BiH povučena je adaptirana mlečna formula za bebe do 6 meseci “novalak 1” i mleko za bebe do 12 meseci “novalak CC”, zbog sumnje da sadrži štetne sastojke koji su opasni po zdravlje.

Ovi sastojci, prema klasifikaciji Senatske komisije za ispitivanje opasnosti po zdravlje, verovatno su kancerogeni, preneli su austrijski mediji, nakon što je ovo mleko povučeno i sa tržišta u Austriji.

“Novalak CC”, serije 45405, sa rokom upotrebe do 23. septembra 2018. proizvođača UP Medi-Evropa SA, povučen je i sa tržišta zemalja u regionu.

U Agenciji za bezbednost hrane BiH rečeno je da nisu imali informacija o povlačenju navedenog proizvoda, iako je on uklonjen sa tržišta, piše Glas Srpske.

Lani su sa tržišta BiH povučeni kašasti sokovi – jabuka i banana “juvitana” zbog nedozvoljene količine ostataka pesticida.

Blic
Foto: Pixabay/Twiter/Chicolico Kidswear

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter