Izvor:
06.06.2017 u 12:41
0

SLOVENAČKI AGENT UHAPŠEN U MAKEDONIJI: Snimao Ivanova dronom na Ohridskom jezeru!

Slovenačka televizija "POP" izvestila je da je agent slovenačke obaveštajne službe uhapšen u Makedoniji zato što je pravio video snimke dronom u blizini vikendice makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova na Ohridskom jezeru.

Slovenac se makedonskoj policiji sredinom aprila kada je priveden, predstavio kao agent bezbednosne obaveštajne službe Slovenije, identifikujući se karticom članstva u NATO, prenosi STA.

On je policiji rekao da je bio na misji u Napulju (Italija), a da je u Makedoniju došao privatno, dodavši da je dron bio u njegovom privatnom vlasništvu i da je njim upravljao igrajući se sa svojim detetom.

Prema medijskim navodima, makedonska policija odmah je privela Slovenca i zaplenila njegova dokumenta i dron i osumnjičila ga za špijunažu obaveštavajući ministarstvo spoljnih poslova Slovenije o događaju.

Slovenačko ministarstvo odbrane potom je kontaktiralo sa makedonskim vlastima nakon čega je Slovenac dobio nazad svoja dokumenta i dron i oslobođen je uz novčanu kaznu od 500 evra.

On je, kako se navodi, odmah po oslobađanju napustio Makedoniju, a prema navodima televizije "POP", slovenačko Ministarstvo odbrane insistira na tome da on nije bio na tajnoj misiji u Makedoniji.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/AgentOne NulTien

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter