Izvor:
07.06.2017 u 01:31
0

PRETUČEN U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Roditelji tvrde da je incident na nacionalnoj osnovi!

Građani Zvornika šokirani su incidentom koji se dogodio u školskom dvorištu u Petkovcima, kada su dva dečaka bošnjačke nacionalnosti pretukla vršnjaka srpske nacionalnosti, dok je treći sprečio ostale učenike da u pomoć pozovu nastavnike. Roditelji pretučenog dečaka tvrde da je napad etnički motivisan.

Modrice na telu dvanaestogodišnjaka svedoče o batinama koje je dobio prošle srede u školskom dvorištu. Nikada, tvrdi, nije imao konflikt sa napadačima koji su pokušali i da ga vežu konopcem.

– Prišao mi je jedan dečak i počeo me udarati. Јa sam se odmakao… Onda mi je prišao drugi s leđa i počeo mi psovati majku i krenuo da me udara. Oborio me i rekao ovom drugom da sedne na mene i da me udara – svedoči napadnuti dečak.

Od tada ne spava mirno ni on, ni njegovi roditelji.

– Treći dečak, dete iz Đulića, isto muslimanske nacionalnosti nije dozvolio drugoj deci da zovu nastavnika, niti je dao da se ta deca rastave. To ne može ništa biti drugo nego tuča na nacionalnoj osnovi – ističe otac pretučenog dečaka Vukašin Cvjetinović, prenosi RTRS.

Zbog pretnji nasilnika da će im sin još gore proći, brinu za njegovu bezbednost pa ga i ne šalju u školu.

– Da idem s njim i da sedim pored škole ne mogu, a sa pretnjama nisam sigurna. Niko mi ne garantuje da će dete biti dobro kad ga ja pošaljem u školu – rekla je majka Slavica.

Roditelji vinovnika ovog incidenta nisu kontaktirali školsku upravu iako su bili pozvani na razgovor. U školi je formirana disciplinska komisija.

Sanja Tanacković, direktorka OŠ "Desanka Maksimović" Čelopek ističe da će roditelji službeno biti pozvani da dovedu decu kako bi dali izjave nakon čega će komisija utvrditi odgovornost učenika i ističe da bi želela da misli da incident nije bio na nacionalnoj osnovi.

Da tuča nije bila na nacionalnoj osnovi, uveren je i predsednik Mesne zajednice odakle je jedan od napadača. Čarke među decom su, kaže, uvek bile uobičajene.

– Јa ću kao predsednik Mesne zajednice razgovarati sa roditeljima pomenute dece i skrenuti im pažnju. Mislim da se to neće ponoviti. Ne smem obećati sto posto, ali ću se potruditi da se to više ne ponovi – kaže Izudin Ahmetbegović, predsednik MZ Kučić Kula.

Bilo na nacionalnoj osnovi ili ne, u školskom dvorištu desilo se vršnjačko nasilje. Pretučeni dečak nosi traume, a školovanje će nastaviti u Zvorniku gde je put do škole duži tri kilometra, ali koji je, po mišljenju njegovih roditelja, bezbedniji.

Blic
Foto: Portal mladi/Zenicablog

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter