Izvor:
09.06.2017 u 15:46
0

OZLOGLAŠENI TERORISTA MUHADŽERI ZVANIČNO MRTAV: Potvrdio predsednik Islamske zajednice u Kačaniku!

Predsednik Islamske zajednice (BIK) u Kačaniku, Fljorim Neziraj, zvanično je potvrdio da je terorista Lavdrim Muhadžeri stradao u Siriji, a na osnovu informacije koju je dobio od porodice poginulog.

Neziraj je saopštio da je od Lavdrimijevog brata dobio informaciju da porodica ima dovoljno dokaza od, kako je rekao, saboraca poginulog, koji su bili očevidi na mestu događaja.

– Članovi porodice su rekli da se smrt dogodila u Siriji, ali nisu mogli da preciziraju tačno mesto – rekao je Neziraj, piše Gazeta Fjala, a prenosi portal KoS Sev.

Prištinski mediji prethodno su objavili da je član terorističke organizacije ISIS, Ljavdrim Muhadžeri, ubijen tokom američkog napada na takozvanu Islamsku državu.

Smrt Lavdrima Muhadžerija nešto posle ponoći, u četvrtak, potvrdio je njegov brat i član ISIS-a, Bajrami na svom Fesjbuk profilu. On je napisao da mu je "brat ubijen" i da moli da ga "Alah prihvati među mučenike, proroke dobrih ljudi."

Ljavdrim Muhadžeri se našao u fokusu medijske pažnje na Balkanu, nakon postavljanja fotografija na Fejsbuku 2014. godine, na kojima se vidi jedna osoba koju je navodno obezglavio i druga na kojoj drži glavu krvavim rukama sa porukom "Alahu Akbar".

On je potom, u intervjuu za Gazeta Dita iz Tirane, 2. avgusta 2014, rekao da nije uradio ništa više nego što su radili pripadnici OVK tokom rata na Kosovu 1999 – onima koji su Srbima odavali informacije, te da "će obezglaviti svakog onog ko izda."

Potom je 2015. objavljen i video na kojem ubija jednog mladića ručnim bacačem.

Izvori Gazete Metro iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da je Muhadžeri ubijen tokom napada dronom od američkih vojnih snaga.

Uz Muhadžerija, ubijen je i Biljalj Haćifi, brat Ridvana Haćifija, takođe nekadašnjeg pripadnika ISIS-a, koji je ubijen februara ove godine.

Mediji su još pre par godina objavili vest o pogibiji Ljavdrim Muhadžeri, ali se potom ispostavilo da je informacija netačna. Iako se spekulisalo da on nije u Siriji već da je na Kosovu, to je kasnije demantovale vlasti u Prištini.

Izvor: Informer.rs
Foto:Twitter/Printscreen/@Nxvxskxt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter