Izvor:
12.06.2017 u 21:40
0

Hrvatska ostala bez šefa diplomatije: Davor Štir podneo ostavku!

Hrvatski šef diplomatije Davor Ivo Štir podneo je ostavku na tu funkciju na konferenciji za medije, prenose hrvatski mediji.

Oni dodaju i da je Štir kovertirao ostavku pošto je premijer Andrej Plenković zarad ostanka na vlasti ušao u koaliciju sa Hrvatskom narodnom strankom.

Nema sumnje, primećuje ovaj portal, da u vrhu vladajućeg HDZ "kuva" zbog koalicije sa HNS-om, strankom koja je bila njihov najžešci protivnik na političkoj sceni.

Inače, Davor Ivo Štir pripada ultrakonzervativnoj struji HDZ-a kojoj je koalicija s liberalnim HNS-om sasvim neprihvatljiva.

Razliku između Štira i novog HDZ-ova koalicijskog partnera HNS-a najbolje ilustruje podatak da je ministar spoljnih poslova nedavno učestvovao u šetnji "Hod za život", povorci ekstremnih katolika koji žele zabranu pobačaja, dok je proteklog vikenda na Zagreb Prajdu, povorci za prava homoseksualnih osoba, učestvovao novi potpredsednik vlade Predrag Štromar iz SNS.

Nakon što je Plenković obelodanio koaliciju sa HNS. reagovao je bivši član HDZ Zlatko Hasanbetović, sada jedan od predvodnika ekstremne desnice u Saboru, rekavši da je dogovor HDZ-a i HNS-a "negacija svega za šta se Štir zalagao".

b92.net
Foto: arhiva/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter