Izvor:
13.06.2017 u 19:20
0

Hit: NOVA HRVATSKA MINISTARKA RADILA ZA VLADU SRBIJE!

Nova hrvatska ministarka spoljnih poslova biće Marija Pejčinović Burić, dugogodišnji diplomata i – nećete verovati – bišva savetnica Vlade Srbije! Naime, Srbija je angažovala Burićevu tokom pregovora sa Evropskom unijom kao eksperta za tu oblast, budući da je isti posao radila i u Zagrebu. Konkretno, Burićeva je bila angažovana 2013. godine, u vladi Ivice Dačića, a u okviru projekta usklađivanja srpskog pravosuđa sa standardima EU. U pitanju je takozvani projekat "Plac", vredan 2, 64 miliona evra. Srpskim medijima, hrvatska političarka je tada objasnila da projekat obuhvata 11 poglavlja.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Devenport.jpg?m=1479231023

Nnjeno angažovanje pozdravio je i tadašnji šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, koji je rekao je da očekuje da će u narednih 27 meseci kroz ovaj projekat državna administracija koja se bavi pregovorima dobiti kvalitetnu pomoć.
– Ovo je sjajan primer kako jedna pregovaračka strana pomaže drugoj – rekao je tada Devenport.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vucic%20i%20plenkovic.jpg?m=1491306624

Hrvatski mediji zameraju joj ovaj detalj u biografiji. Međutim, kako navode, premijer Andrej Plenković odabrao je Mariju Pejčinović Burić upravo zbog dobrih kontakta koje je ostvarila u Beogradu, nadajući se da će time ublažiti tenzije koje već duže vreme traju na relaciji Hrvatska-Srbija.

Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter