Izvor:
15.06.2017 u 18:29
0

LAŽNI CRNOGORSKI PRINC DOLIJAO U ITALIJI!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/lazni%20princ.JPG?m=1497525993

U Italiji je podneta tužba za lažno predstavljanje protiv Stefana Černetića, koji se godinama predstavlja kao princ od Crne Gore i Makedonije, naslednik dinastije Crnojevića.
Kako se navodi, istraga protiv Černetića je pokrenuta još prošlog leta a inicijativa je krenula sa najvišeg nivoa – od Ministarstva spoljnih poslova Italije, koje je dostavilo fotografiju Černetića svim jedinicama policije na nacionalnoj teritoriji, uz obrazloženje da se radi o osobi koja nije diplomatski predstavnik crnogorske ambasade u Italiji i da ne uživa pravo na privilegije u Italiji na osnovu Bečke konvencije iz 1961.

Istraga je počela krajem avgusta prošle godine, nakon Černetićeve "zvanične" posete Brindiziju i okolini.
"Stefan Černetić, osim što prisvaja lažne titule, nije rođen u Crnoj Gori, nema boravište u Crnoj Gori niti crnogorski pasoš i nije diplomatski predstavnik Crne Gore", piše u dopisu koji je potpisao Sbutega, nekadašnji ambasador Crne Gore u Italiji.

Navodi se niz "zvaničnih poseta" koje je Černetić organizovao širom Italije, a tokom kojih se sretao sa zvaničnicima lokalnih uprava, religioznih institucija, kao i sa preduzetnicima kojima je obećavao prilike za ekonomsku saradnju u Crnoj Gori i drugim državama Balkana.

Precizira se da je Černetić prilikom tih poseta koristio automobil sa lažnim diplomatskim oznakama i da je neosnovano koristio privilegije na koje imaju pravo diplomatski predstavnici, među kojima danonoćnu pratnju karabinjera u uniformi.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/lazni%20princ%202.JPG?m=1497526004

U člancima italijanskih medija, navodi se da se Černetić između ostalog "zvanično" susreo sa gradonačelnicima Peruđe i Montefalka u Umbriji i Monopolija u Pulji.
Prema navodima iz italijanskih medija, direktan povod za tužbu protiv Černetića bio je račun koji je jedna luksuzna vila u Pulji dostavila ambasadi Makedonije.

Uz Černetića je optužena i osoba italijanskog državljanstva koja ga je pratila na proputovanju predstavljajući se kao ambasador Makedonije u Italiji.

Radi se o osobi koja je ranije optuživana za lažno predstavljanje u prevaru. Dvojica su u luksuznoj vili boravila gratis od 25. do 31. jula 2016.

Vijesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter