Izvor:
16.06.2017 u 22:01
0

CRNOGORSKA MISTERIJA: Bivši špijun CIA bio u Podgorici tokom pokušaja DRŽAVNOG UDARA!

Bivši operativac CIA Džozef Asad viđen je u Crnoj Gori u vreme kada je Balkan tresla afera o navodnoj zaveri Rusije protiv priključenja ove države u NATO, prošle jeseni. Pitanje je, šta je američki agent tražio tamo?

Ovo pitanje postavili su istražitelji američkog konresa. Džozef se u Vašingtonu slavi zbog uspešne akcije izvlačenja desetina iračkih hrišćana sa teritorija Islamske države 2015. godine. Prošlog oktobra, nekoliko dana pre održavanja izbora u Crnoj Gori, Asad je sleteo u ovu zemlju koja je na liniji vatre između Rusije i SAD.

Zašto je sada Asad u fokusu suđenja o navodnoj špijunaži u Crnoj Gori, a sada i kongresne istrage u Vašingtonu.

Nastala zbrka znak je da je stara špijunska igra "Istok protiv Zapada" ponovo oživela u Evropi. Bivši i sadašnji oficiri SAD i Rusije privatno stavljaju do znanja da su njihovi operativci u poslu, naročito na Balkanu i u Crnoj Gori.

Poslednje nevolje Crne Gore počele su da se razotkrivaju kada je Severnoatlanski vojni savez rekao da će je primiti, što je trn u oku Moskve koja pokušava da zaustavi dalje širenje NATO-a na istok. Rusija je odmah objavila svoje protivljenje, a zapadni zvaničnici rekli su da je otpočela kampanja da se zaustavi članstvo.

Zvaničnici SAD i Crne Gore kažu da je kampanja kulminirala zaverm koju je orkestrirala Rusija, i koja je zaustavljena u poslednjem trenutku. Opozicija ipak tvrdi da je cela priča izmišljena da bi okupila ljude oko vladajuće koalicije. Zvaničnizi Kongresa ipak žele da saznaju da li je Asad, namerno ili slučajno, bio uvučen u navodnu zaveru Rusije, koja i dalje tvrdi da ima ikakve veze sa tim, piše "Volstrin žurnal".

Vlasti Crne Gore rekle su da istražuju da li je Asad bio unajmljen da pomogne navodnim zaverenicima, jer kako navode zvaničnici ove zemlje i SAD, moguće je da su Rusi hteli da ga povežu sa zaverom, kao bivšeg agenta CIA.

Izvor: Blic.rs
Foto: Facebook/AgentOne NulTien

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter