Izvor:
18.06.2017 u 03:40
0

UPOZORENJE: Ovi teroristi hoće da naprave haos na Balkanu!

Najmanje sedmorica veoma opasnih radikalnih pripadnika ISIS uskoro će se iz Sirije i Iraka vratiti u Srbiju i Republiku Srpsku i pokušati da izvedu krvave terorističke napade!

Ovo upozorenje više zapadnih obaveštajnih službi koje je prosleđeno vladama u regionu Zapadnog Balkana objavio je juče hrvatski "Večernji list".

Prema dostupnim informacijama, opasni džihadisti poreklom iz Srbije i BiH trenutno se nalaze u provincijama Deir ez-Zor i Idlib, a s obzirom na to da su tamo izgubili veliki deo teritorije i da im je ubijen vođa Abu Bakr el Bagdadi, oni sad nemaju drugog izbora osim da pokušaju da se vrate na Balkan.

Glavne mete, kažu obaveštajci, biće im Beograd, Banjaluka, ali i pripadnici međunarodnih vojnih snaga na Kosovu!

Kako se navodi, poverljivi podaci koji su prikupljeni praćenjem i prisluškivanjem ukazuju na to teroristi ISIS samo čekaju znak da se vrate u "svoje države".

"U provinciji Deir ez-Zor nalazi se zloglasni terorista iz BiH Jasmin Keserović. Reč je o radikalnom islamisti, rođenom 1994. u Zavidovićima. O njegovim stavovima svedoči video-poruka koju je snimio pod ratnim imenom Abu Muhamad al Bosni: Ustanite i ubijajte hrišćane. Stavljajte im eksploziv pod automobile, u kuće i kancelarije. Ubijajte ih kako možete, makar i nožem. I nemojte razlikovati vojnika i civila! U Deir ez-Zoru su i Alija Keserović iz Velike Kladuše, kao i Goran Pavlović Abdulah, ratnog imena Ebu Ubejde, rodom iz Srbije. U Idlibu su, pak, Edin Zukić iz Banovića u Bosni, njegov brat Elvedin, Jasmin Grabus i Sandžaklija poznat kao Saad Sandžaki. Oni zasad miruju i čekaju razvoj situacije", piše "Večernji list".

Prema podacima obaveštajaca, svi oni uskoro planiraju da se vrate na Balkan:

Pošto će Mosul uskoro biti oslobođen, borci imaju dva izbora – ili će se predati ili će poginuti. Biće veliki ispit za obaveštajne službe u regionu ako oni pokušaju da se vrate, jer šire krvoločnu ideologiju za koju su spremni da poginu…

Komentarišući ove navode Igor Bečić, šef skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kaže da postoje određene zabrinjavajuće informacije, ali da službe bezbednosti prate situaciju.

– Neprestano se razmenjuju informacije s kolegama u regionu i šire u Evropi. Trenutno nema neposredne opasnosti po građane… Službe u svakom trenutku imaju pravovremene informacije o bezbednosno interesantnim licima, a policija i specijalci spremni su da odgovore izazovu – podvlači Bečić.

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević ocenjuje da pretnja Balkanu postaje sve izraženija.

– Kroz propagandno-psihološke operacije teroristi se podstiču da napadaju Srbiju, RS, ali i Hrvatsku. Ako je za utehu, zapadne vlade i dalje žele da koriste vojne potencijale islamista protiv vlade u Damasku i ruskih vojnika, pa oni ipak neće tako lako napustiti ratišta. Domaći potencijali, posebno u BiH, predstavljaju stvarnu pretnju… – zaključuje Galijašević.

informer.rs
Foto: vecernji.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter