parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

KRAO IDENTITET GRAĐANIMA U BIH: Prodavao ih kriminalcima iz regiona!

 

 

U okviru akcije "Papirus" Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Bojana Raonića zbog krađe identiteta i izrade lažnih dokumenata.

Optuženi Raonić (34) tereti se da je učestvovao u pribavljanju ličnih dokumenata CIPS, sa falsifikovanim podacima, a koja su prodavana osobama iz kriminalnog miljea u BiH i susednim zemljama, te da je počinio krivična dela  organizovanog kriminala, falsifikovanja isprave i overavanja neistinog sadržaja.

Tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu, kojom je optužen Raonić koji je rođen u Zvorniku, a trenutno se nalazi se u pritvoru.

Optuženi se tereti da je postao deo organizovane kriminalne grupe, sastavljene od više osoba, koje su činjenjem krivičnih dela, falsifikovanjem i overavanjem neistinitog sadržaja, vršili nezakonito prijavljivanje boravka osoba na području BiH, sa lažnim podacima koji su pripadali drugim osobama, te nakon toga dobijali lične dokumente CIPS, uključujući lične karte i putne isprave u okviru sistema IDDEA CIPS, sa podacima i identitetom drugih osoba.

Optuženi su činjenjem krivičnih dela, ostvarivali nezakonitu imovinsku korist, a nanosili štetu bezbednosti građana BiH, a navedeni dokumenti, prodavani su za iznose koji su dostizali i 6.000 evra, osobama iz kriminalnog miljea sa područja Srbije i u jednom slučaju Bugarske, koje su činile krivična dela i kod kojih su pronalaženi lični dokumenti BiH s lažnim podacima, što je otežavalo njihovo procesuiranje, a nanosilo veliku štetu ugledu BiH u međunarodnim pravosudnim, policijskim i bezbednosnim strukturama, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Detaljnom i dugotrajnom istragom koju je provelo Tužilaštvo BiH sa partnerskim policijskim i bezbednosnim agencijama, otkriven je ovaj vrlo sofisticirani oblik kriminala, kojim se nanosi šteta državi BiH I bezbednosti građana, a istragom su prikupljeni podaci da je optuženi Raonić, u najmanje pet pojedinačnih slučajeva bio uključen u nezakonite aktivnosti oko dobivanja dokumenata BiH sa falsifikovanim podacima na području Mostara i više lokacija na području Kantona Sarajevo.

Optuženi se tereti da je počinio krivični delo organizovanog kriminala, falsifikovanja isprave i overavanja neistinitog sadržaja.

Tužilaštvo BiH će krivicu optuženog dokazivati pozivanjem više od 70 svedoka i prilaganjem oko 140 dokaznih materijaka.

 

Blic
Foto:  Twitter/N1infoSA

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 PAROGRAF
02:30  Parovi - Live