Izvor:
20.06.2017 u 22:41
0

Na Kosovu teroristi niču kao pečurke: Poginuo treći bombaš-samoubica u Siriji!

Bljerim Podvorica iz Lipljana poginuo je u samoubilačkom napadu u okolini Homsa u Siriji i on je treći bombaš-samoubica koji je na ratišta u Iraku i Siriji stigao sa Kosova, prenosi RTS,

Podvorica je, kako navode prištinski mediji, uleteo u položaj sirijske vojske u automobilu natovarenom eksplozivom, a njegovu smrt je potvrdio njegov brat Krešnik.

Prema informacijama iz Sirije, u dva samoubilacka napada u okolini Homsa, prošlog ponedeljka poginulo je 12 sirijskih vojnika, dok je u akciji Asadovih snaga koja je usledila ubijeno tridesetak pripadnika Islamske države.

Bljerim Podvorica je u Siriji ratovao pod imenom Abu Zaid Kosovi.

Podvorica je treći bombaš-samoubica koji je stradao tokom sukoba u Iraku i Siriji. Na ratištima u te dve države bori se više od 300 dobrovoljaca sa Kosova.

U poslednjih mesec dana u Siriji je poginulo najmanje pet dobrovoljaca sa Kosova, naveo je RTS.

Foto:Wikimedia, wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter