Izvor:
27.06.2017 u 15:21
0

Albanija: Ramini socijalisti osvojili 48 odsto glasova!

Centralna izborna komisija Albanije saopštila je danas, na osnovu 96 odsto prebrojanih glasova, da je Socijalistička partija premijera Edija Rame osvojila oko 48 odsto glasova, dok Demokratska stranka Ljuljzima Baše ima osvojenih 29 odsto.

Ovaj broj prebrojanih glasova ukazuje da će socijalisti osvojiti 74 poslanička mesta od 140, koliko ih ima albanski parlament, dok će demokratama pripasti 43 mesta, preneo je AP.

Kako se navodi, odziv glasača na parlamentarnim izborima održanim u nedelju bio je 46,6 odsto, što je za sedam procentnih poena manje nego 2013. godine.

Izbore je posmatralo više od 300 međunarodnih posmatrača, koji su pozdravili politički sporazum koji je ubedio opoziciju da učestvuje na izborima.

"Kontinuirana politizacija organizacija i institucija povezanih sa izborima, kao i navodi o kupovini glasova i pritisku na glasače, smanjili su poverenje javnosti u izborni proces", navedeno je u zajedničkom saopštenju Evropskog parlamenta, Saveta Evrope o OEBS-a.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter