Izvor:
29.06.2017 u 17:55
0

Tabla sa nazivom Trg maršala Tita završila u kontejneru!

Jedna ploča sa natpisom Trg maršala Tita, koja se nalazila na zgradi uz Zeleni talas na istočnoj strani tog centralnog gradskog trga, našla se u kontejneru za đubre.

Ovaj incident se dogodio sinoć, preneo je portal Indeks.

Ploča se našla u đubretu nakon što je gradonačelnik Milan Bandić, kome je ovo šesti mandat na ovoj funkciji, pre nekoliko dana poklekao pred zahevima desničara koji godinama traže preimenovanje Trga maršala Tita najavio njegovo preimenovanje u Trg Republike Hrvatske.

Indeks konstatuje da nije trebalo dugo da njihovi poklonici, na krilima odluke zagrebačkog gradonačelnika, krenu u akciju mimo zakona.

Inače, pojedini zagrebački mediji preneli su danas da je Bandić započeo pregovore sa bivšim HDZ-ovcima Zlatkom Hasanbegovićem i Brunom Esiha o formiranju parlamentarne većine u gradskom parlamentu.

Preimenovanje Trga marsala Tita u Trg Republike Hrvatske danima je glavna tema hrvatskih medija, kao i podizanje spomen ploče ustaškom komandantu Juri Francetiću u Otočcu.

Od postavljanje ploče ustaši Francetiću, ogradila se Vlada Hrvatske i lokalni organi vlasti Otočca.

tanjug.rs
Foto: max portal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter