Izvor:
29.06.2017 u 22:40
0

RASPLET AFERE SA PRISLUŠKIVANJEM: Makedonsko tužilaštvo traži pritvor za Gruevskog!

Makedonsko Specijalno javno tužilaštvo najavilo je danas da će podneti novih 17 optužnica u vezi sa skandalom o prisluškivanju od pre dve godine, kojima će biti obuhvaćene 94 osobe i sedam kompanija, prenose agencije.

Kako navodi AP, specijalna tužiteljka Katica Janeva nije imenovala 94 osumnjičene osobe, ali je nagovestila da one uključuju bivšeg premijera i lidera VMRO-DPMNE Nikolu Gruevskog i druge partijske zvaničnike.

Radio Slobodna Evropa u izdanju na makedonskom jeziku, međutim, navodi da će tužilaštvo tražiti pritvor za Gruveskog, bivšeg šefa državne bezbednosti Sašu Mijalkova, bivše ministre Mileta Janakieskog, Gordanu Jankulosku i Elizabetu Kančesku-Milevsku i druge funkcionere.

Kako je precizirala Janeva, optužnice su podignute u 18 predmeta.

Prema njenim rečima, tužilaštvo će tražiti da se odredi pritvor za 18 osumnjičenih, među kojima su Gruveski, bivši šef državne bezbednosti Sašo Mijalkov, bivši ministri Mile Janakieski, Gordana Jankuloska i Elizabeta Kančeska-Milevska, glavni urednik televizije Sitel Dragan Pavlović Latas…

U slučaju "Talir", Janeva je rekla da je pre mesec dana otvorena istraga o nezakonitom finansiranju VMRO-DPMNE i da zato nisu podnete optužnice, ali da se istraga nastavlja.

Ona je naglasila da je čvrstio ubeđena da će se tokom sudskih postupaka dokazati da su optuženi krivi za krivična dela za koja se terete.

Janeva se obratila na konferenciji za novinare dan pre isteka roka od 18 meseci koliko je dato tom tužilaštvu da podigne optužnice.

Skandal je izbio 2015. godine kada je objavljeno da su telefonski razgovori oko 20.000 osoba nelegalno snimljeni.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter