Izvor:
06.07.2017 u 22:36
0

MONSTRUOZNI SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DECE KOD LAKTAŠA: Osumnjičeni otac na slobodi! (foto)

Načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka Darko Novković potvrdio je danas da je policija saslušala više osoba u vezi sa stravičnim slučajem u Slatini kod Laktaša, gde je troje dece godinama fizički, psihički i seksualno zlostavljao otac, o čemu je pisao “EuroBlic”.

– Po navedenoj prijavi postupali su pripadnici PS Laktaši i preduzeli niz mera i radnji. Saslušano je više lica, a svako naše dalje postupanje biće po zahtevu nadležnog tužilaštva – kazao je danas Novković i naglasio da je osumnjičeni na slobodi, kao i da je u toku dokazni postupak.

Deca su uzrasta 15, 14 i 11 godina i u pitanju su dve sestre i brat.

On je dodao da je potrebno prikupiti dovoljan broj dokaza, ali da policija o tome ne može odlučivati, jer, kako navodi, o pritvoru odlučuje sud na predlog Okružnog javnog tužilaštva.

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović je istakla da se radi o osetljivoj kategoriji lica, te da po svim međunarodnim konvencijama i zakonima o zaštiti dece u krivičnom postupku, policija mora zaštiti identitet maloletnika, te ne mogu iznositi nikakve informacije kojima bi se to ugrozilo.

Deca su trenutno smeštena u sigurnu kuću.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter