Izvor:
07.07.2017 u 16:28
0

Tužilac Euleksa traži pritvor za bivše pripadnike OVK!

Italijanski tužilac Euleksa podneo je zahtev za privođenje i određivanje pritvora grupi bivših pripadnika tzv. OVK koje smatra odgovorim za pogrom nad srpskim stanovništvom u martu 2004. godine, preneo je prištinski portal Kalixo.

Tužilac, naime, navodi da se grupa bivših članova OVK dogovorila da započne "tajni rat" za preuzimanje kontrole nad KiM.

Italijanski tužilac je, kako se navodi, otkrio način na koji je organizovan martovski pogrom 2004. i kako su neka od ubistava izvršena.

U zahtevu na 41 strani on navodi se da je ta grupa primala naređenja od visoko pozicioniranih komandanata OVK, koji su se u to vreme obučavalli za vodeće političke pozicije.

Martovski pogrom iz 2014. je bio planirani masovni napad albanskih ekstremista na srpsko civilno stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

tanjug.rs
Foto: Facebook/eulex kosovo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter