Izvor:
10.07.2017 u 00:26
0

DODIK: „Poslanici u Predstavničkom domu imaju duplo veću platu nego ja“!

Predsednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini da će poslanici ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podržati smenu Saveta ministara BiH.

– Ovaj saziv ne može dočekati kraj mandata – rekao je Dodik novinarima i izrazio uverenje da će Savet ministara BiH uskoro biti razrešen.

On je podsetio da je 17 poslanika opozicije u Predstavničkom domu potpisalo zahtev za sazivanje hitne sednice parlamenta na kojoj bi bio razmatran izveštaj o radu Saveta ministara BiH u prošloj godini, koji je dobio negativno mišljenje više parlamentarnih komisija.

Dodik je uveren da je povećanje broja zaposlenih u institucijama BiH siguran znak da je vlast na nivou BiH propala.

– Tamo nema neke većine, osim ako se ne okupe oko nekog ličnog razloga i zbog nečega ličnog – rekao je Dodik.

On je naveo da je pukla koalicija između SBB i SDA, te da su HDZ i SDA u veoma lošim odnosima, za koje je uveren da će dodatno biti pogoršani zbog Izbornog zakona.

– Što se tiče ovih iz Saveza za promene, oni više nikoga ne predstavljaju, osim sami sebe, i u tom pogledu verovatno sami čine da se još neko zaposli, ubaci i time optereti ukupna potrošnja BiH. Zajedničke institucije ne koriste nikome, osim tim ljudima – dodao je Dodik.

Prema njegovim rečima, SNSD je ranije pokušao da zaustavi zapošljavanje, ali je ono ponovo otvoreno.

– Tamo su previsoke plate, poslanik u Predstavničkom domu ima duplo veću platu nego ja kao predsednik Republike – naveo je Dodik, ističući da je potrošnja na nivou BiH potpuno neizdrživa, zbog čega je krajnje vreme da se uradi nešto po tom pitanju.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter