Izvor:
18.07.2017 u 13:47
0

APOKALIPTIČNI PRIZORI U HRVATSKOJ: Požare oko Splita gasi 384 vatrogasaca sa 102 vozila! (VIDEO)

Na područijima zahvaćenim požarima oko Splita trenutno se nalazi 384 vatrogasca sa 102 vatrogasna vozila iz 21 vatrogasne stanice, a do 7 sati poletela su tri kanadera, saopštio je Županijskog vatrogasno-operativni centar Split.

Pored brojnih vatrogasaca, sezonaca, vojnika i građana, požare u Splitu i okolini od sinoć gase i pripadnici navijačke grupe Torcida, kojima bi danas trebalo da se pridruže navijači iz Zagreba, Rijeke i Osijeka, prenosi Hina.

Ipak, vetar je prestao da duva, tako da bi u toku današnjeg dana požar mogao da bude stavljen pod kontrolu.

Situacija sa požarom u Splitu više nije alarmantna, ali još uvek gori u Srinjinama i Žrnovnici, a najgore je tokom noći bilo u Podstrani i Strožancu.

Kako se navodi, u požarima su izgorele brojne kuće, neke su nagorele, kao i privredni objekti i automobili, a deo stanovništva u toku noći dobrovoljno je napustio domove u ugroženim područjima.

Vatrogasci su u toku noći u Strožancu i Podstrani odbijali vatru od kuća, ali zbog vetra požar je zahvatio sve što se našlo na putu.

Nebo nad Splitom još uvek je sivo i nepregledno, a u vazduhu ima dosta pepela zbog čega je sve teže disati.

Autoput Zagreb-Split-Ploče u potpunosti je otvoren za sva vozila, ali zbog požara je zatvorena brza cesta Solin-Klis u oba smera, županijska cesta Žrnovnica – Srinjine i županijska cesta Mravinci – Žrnovnica.

Prema gruboj proceni, u požarima od Omiša do Splita progutano je 4500 hektara guste borove šume, makije, trave, niskog raslinja i maslinika, a vatrogasci primili više od 5000 poziva uznemirenih građana.

Tanjug
Video: Twitter/EdoStuff Aviation

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter