Izvor:
19.07.2017 u 23:54
0

ZADOBIO JE ŽIVE RANE I OPEKOTINE NA LETOVANJU U BUDVI: Ovo svi radite kada odete na more, a niste ni svesni posledica! (FOTO)

Jedan momak odlučio je da podeli sa svima šta mu se odgodilo na letovanju u Budvi.

On je na nozi uradio tetovažu tigra kanom, nakon čega su mu se pojavile opekotine i rane.

"Posledice privremene tetovaže urađene u Budvi. Tetovaža od kane doslovno je spalila ruku ostavivši za sobom ružičasti ožiljak, za kojeg lekari tvrde da će biti trajan", piše na fotografiji koja je objavljena na stranici "Podgorički vremeplov".

Stručnjaci širom sveta upozoravaju da privremene tetovaže od kane mogu biti vrlo opasne i da neke vrste tetovaža mogu izazvati trajna oštećenja na koži.

Stručnjaci takođe skreću pažnju na tintu od crne kane, koja ne postoji. Tvrde kako takva tinta sadrži parafenilendiamin (PPD), proizvod od katrana i kamenog ugljena koji je se koristi u bojama za kosu, ali može izazvati loše reakcije na koži.

Tetovaže vam mogu izazvati crvenilo, plikove, lezije, gubitak pigmentacije, ali i trajne ožiljke. Reakcije se može pojaviti odmah, nekoliko dana pa čak i nekoliko nedelja kasnije.

Pravu kanu od crne tinte, koja se prodaje kao kana, prepoznaćete po intenzivnoj crnoj boji, ako tinta, brzo ostavlja trag na koži, najverovatnije je reč o crnoj boji za kosu. Tradicionalna kana mora ostati na koži nekoliko sati pre nego ostavi trag na koži. Primarna boja tetovaže je narančasta, a tek kasnije potamni.

Ako se boja za vašu kožu primi za manje od jednog sata, tada je najverovatnije reč o PPD-u. Prava kana se dobija iz biljke i zelenkasto smeđa je. Miriše vrlo prirodno, slično eteričnim uljima za razliku od PPD-a. PPD često uopšte nema miris, u slučaju da osetite miris izbeljivača ili amonijaka reč je o boji za kosu.

Kurir
Foto: Facebook/ Podgoricki vremeplov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter