Izvor:
21.07.2017 u 14:42
0

POŽARI U CRNOJ GORI STABILIZOVANI: Manja žarišta u pojedinim mestima pod kontrolom!

Požari u Crnoj Gori konačno su stavljeni pod kontrolu.

Situacija sa požarima u Crnoj Gori napokon je stabilizovana, iako vatra i dalje tinja kod Zabrđa i Mrkova, kod Herceg Novog i na Vidovom vrhu.

Iz Službe zaštite i spasavanja Herceg Novom saopšteno je da su njihovi vatrogasci veliku pomoć dobili su od kanadera iz Hrvatske koji su, kako tvrde, bili efikasniji od protivpožarnih letelica iz Ukrajine.

"U opštinama Tivat i Herceg Novi aktivni su požari na Konjevićima. Na lokacijama gde su prethodnih dana bili aktivni požari još ima aktivnosti, ali je situacija znatno bolja i pod kontrolom", saopštio je Direktorat vanredne situacije.

Pored vazduhoplova iz Ukrajine, Švajcarske i Bugarske, u toku prethodnog dana u gašenju požara su pomogli su i kanaderi iz Hrvatske, koji su delovali u pograničnom pojasu između Crne Gore i Hrvatske.

Naredna dva dana će biti operativni i avioni izraelskog vazduhoplovstva koji imaju kapacitet nosivosti po 3.000 kubika vode.

Iz Direktorata navode da nema aktivnih požara u Podgorici. Što se tiče Danilovgrada aktivna žarišta u Donjem i Gornjem Zagaraču prema Markovini su trenutno pod kontrolom.

Na Cetinju su aktivni u Katunskoj nahiji i to u Lastvi Čevskoj, na Markovini i u Cucama, Rvašima, Carevom Lazu.

U Kotoru je aktivan požar u mestu Bigova.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Twitter/BalkanNewsbeat/Twitter/The Nation‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter