Izvor:
24.07.2017 u 22:31
0

Mandić: Lažno su nas optužili, raskrinkaćemo tužioca Katnića!

Crnogorski režim na optuženičku klupu izveo je sve Srbe, i to je ono što je strašno. Ovde se radi o državnom teroru koji ćemo zaustaviti tokom montiranog političkog procesa.

Ovo, za “Novosti”, kaže Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta, jedan od 14 optuženih za navodni pokušaj državnog udara 16. oktobra prošle godine, na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Kažete da crnogorski režim vodi hajku protiv Demokratskog fronta, najjačeg opozicionog saveza, preko sudova i tužilaštva.

– Obračunavaju se s nama i s našim političkim savezom, kako bi zaustavili promenu vlasti u Crnoj Gori. Mi nemamo nikakvo poverenje u crnogorski pravosudni sistem, a preko direktnih TV prenosa iz sudnice, pokazaćemo građanima koliko su slabe te institucije. Raskrinkaćemo specijalnog tužioca Milivoja Katnića i njegov tim i dokazati da je optužnica bila lažna!

Zašto je DF trn u oku vlastima u Podgorici?

– Zato što Demokratski front ima čvrste i jasne stavove prema referendumu o članstvu države u NATO, vojnoj neutralnosti Crne Gore, ukidanju sankcija Rusiji, povlačenju sramne odluke Vlade u Podgorici o priznavanju kvazidržave Kosovo, razobličavanju mnogobrojnih afera i sprege vlasti i crnogorskog podzemlja.

– Hajka se vodi i prema našim braniocima u procesu suđenja, od kojih je jedan morao čak i da odustane od odbrane klijenta.

Kako komentarišete još jedno odlaganje glavnog pretresa u slučaju optužbi za “državni udar”?

– Mislim da je to početak naše pobede.

Specijalno državno tužilaštvo najavljuje pokretanje inicijative za ukidanje imuniteta četvorici poslanika DF zbog incidenta u holu Skupštine.

– Katnić očigledno gubi tlo pod nogama. Pošto nema dokaza za navodni pokušaj puča, on sada otvara nove slučajeve kako bi se nanela šteta DF. Još jedna tužna priča tužilaštva.

Zbog čega DF nema podršku ostatka opozicije?

– Režim i preostali deo opozicije priželjkuju da se, kroz naša hapšenja, zatvaranja i suđenja, Demokratski front oslabi. Ako razumem zašto to radi režim, nemam opravdanje za opoziciju. Postoji u Crnoj Gori tip političara, takozvanih amandmandžija iz “konstruktivne opozicije”, koji nemaju lične hrabrosti da se suprotstave opasnom kriminalizovanom režimu.

Mandić je oštro osudio odluku da se njegovom vozaču Mihailu Čađenoviću produži pritvor.

– Produžavanje pritvora posle šest meseci provedenih u spuškom zatvoru je skandalozno. Potpuno nevin čovek leži iza rešetaka zato što su sudije Višeg i Apelacionog suda na istom zadatku. Oni veruju da će pritisci kojima je Čađenović izložen uroditi plodom i da će uspeti da ga slome kao čoveka i rodoljuba i da će optužiti najbliže prijatelje i sebe kako bi iskazom pomogao Katniću da održi lažnu optužnicu. U to su se grdno prevarili.

novosti.rs
Foto: In4s, Twitter/Crna Gora, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter