Izvor:
25.07.2017 u 23:30
0

Ptica udarila u avion Montenegra: HITNO PRIZEMLJEN!

Avion Montenegro erlajnsa "Ebraer 195", koji je trebao da leti iz Tivta za Moskvu, vanredno je prizemljen sinoć u Podgorici nakon što je ptica udarila u njegov levi motor, javila je RTCG.

"Letacka posada Montenegro Airlinesa(MA) je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama, prilikom cega je od kontrole leta zatraženo sletanje na maticni aerodrom Podgorica kako bi se uradila odgovarajuca kontrola", saopšteno je iz crnogorske kompanije.

Kako se navodi, nakon sletanja, izvršena je kontrola i procena oštecenja od strane kompanijskog licenciranog tehnickog osoblja, a kako je odmah bilo jasno da ce procedura sanacije oštecenja potrajati, svi putnici su smešteni u hotel i jutros, u ranim jutarnjim casovima prebaceni drugim avionom Montenegro erlajnsa na odredište.

U saopštenju se navodi da je udar ptice uobicajeni problem, koji se cesto dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u toj vrsti posla.

Međutim povlačenje tog aviona izazvalo je višesatna kašnjenja na linijama za Ljubljanu, Dizeldorf i Moskvu iz Podgorice i nazad, kao i za Beograd i Moskvu iz Tivta i nazad.

Montenegro navodi da su svi putnici adekvatno zbrinuti, pri cemu nijedan let nije otkazan, ali je deo putnika preusmeren na letove drugih kompanija.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter