Izvor:
26.07.2017 u 16:14
0

OVOGODIŠNJA PROSLAVA U KNINU: Obeleževanje „Oluje“ bez „ustaških“ simbola!

Obeleževanje "Oluje" 4, avgusta ove godine proći će bez obraćanja predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića u samom Kninu. Političari će da govore samo na tvrđavi, neće biti ni govora branitelja, ni marševa ulicama grada, a gradonačelnik Marko Jelić pozvao je "Prljavo kazalište" da nastupi umesto Marka Perkovića Tompsona.

U Kninu će se posebno paziti da ne dođe do incidenata sa isticanjem ustaških simbola, čega je prošle godine bilo na pretek.

Dodaje se da će Hrvatska vojska će izložiti nedavno nabavljene helikoptere "OH-58 kiova varior".

Istovremeno, Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatske uputila je poziv vladi u Zagrebu da se uputi izvinjenje nevinim žrtvama i njihovim porodicama za zločine koji su počinjeni za vreme i nakon "Oluje". Oko 400 građana koji predstavljaju Inicijativu uputili su peticiju pod nazivom "Izvinjenje žrtvama Oluje", očekujući da će napokon i hrvatski državni vrh priznati da su počinjeni zločini.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter