Izvor:
06.08.2017 u 15:33
0

INCIDENT U RIJECI: Išaran automobil srpskog odbornika, uništene mu tablice i staklo!

U noći s 4. na 5. avgusta išaran je automobil Mila Opačića, predsednika VSNM-a grada Rijeke i jednog od najistaknutijih pripadnika srpske zajednice u tom gradu.

Kako javlja zagrebački portal Novosti, kad je Opačić jutros izašao ispred svoje zgrade u kvartu Vežice, imao je šta da vidi: vozilo je bilo kompletno išarano porukama kao što su četiri 's' i 'čedo majku mu', pri čemu su bojom uništene tablice i prednje staklo.

"Kada sam video išarano vozilo, bio sam šokiran. Osećam se loše. Kako da se oseća čovek koji nije ni mrava zgazio, koji već godinama predstavlja srpsku zajednicu u Rijeci i koji je uvek spreman za dijalog i s onima koji imaju drugačije političke stavove", rekao je Opačić, dodajući da mu se nešto slično nije desilo od početka 1990-ih, kada je slične uvrede pronalazio u svom ulazu i na poštanskom sandučiću.

Njegove komšije bile su šokirane kad su videli automobil i policiju kako obavlja uviđaj.

"Kasnije su došli i forenzičari i interventna policija, a o svemu je obavešten i DORH", rekao je Opačić i dodao da će policija DORH-u podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca.

Mile Opačić je o svemu obavestio i gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je u razgovoru s njim osudio to nedelo. Događaj je u ime primorsko-goranske organizacije SDSS-a osudio i njen predsednik Milan Eraković.

"Najoštrije osuđujemo ovaj čin i očekujemo da nadležni pronađu krivce, kao i da se takvo nešto više ne ponovi", rekao je Eraković, dodajući da su incidenti te vrste u Rijeci vrlo retki i da se godinama nisu dešavali.

portalnovosti.com
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter