Izvor:
08.08.2017 u 13:08
0

ZEMLJOTRESI U BOSNI: Tresli se Sarajevo, Neum i Bileće!

Zemljotres jačine 2,5 stepeni po Rihteru pogodio je noćas u 3.54 okolinu Sarajeva. Zemljotres je registrovan na dubini od dva kilometra.

Kako se navodi u izveštaju Europsko-mediteranskog seizmološkog centra, epicentar zemljotresa je bio 11 kilometara severo-istočno od Sarajeva, na Koranu kod Pala.

Iako je manje jačine, intenzitet zemljotresa odgovara vrlo osetnom četvrtom stepenu. Zemljotres te jačine oseti više osoba i to pretežno u višim spratovima kuća.

Nešto ranije, oko 19 sati, zemljotres jačine 2,4 stepena po Rihteru pogodio je pogranično područje Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Epicentar je bio oko 20 kilometara istočno od Bileće, a nalazio se na teritoriji Crne Gore.

Najsnažniji zemljotres pogodio je Pelješac, a najjače kretanje tla osetili su građani Neuma i Korčule. Jačina potresa koji je zabeležen oko 3:05 iznosila je 3,2 stepena na dubini od oko dva kilometra.

Blic
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter