Izvor:
13.08.2017 u 02:06
0

KIŠA UGASILA POŽAR NA DINARI: Nakon 20 dana buktinja pod kontrolom!

Višesatna kiša danas je ugasila više požara na Dinari sa bosanskohercegovačke strane od kojih je jedan nezaustavljivo gutao sve pred sobom čak 20 dana.

"Kiša je padala najmanje sat vremena, a na nekim mestima i do tri sata i naša je procena da su požari uglavnom ugašeni, ali naše ekipe i dalje su na terenu i zajedno sa šumarima nadziru i za slučaj potrebe će delovati na terenima gde bude dostupno", saopštili su iz uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije, prenela je Hina.

Požar na planini Dinari s bosanskohercegovačke strane dosegao je 20 kilometara dužine s kojim su se čak 20 dana, od 22. jula borili vatrogasci.

S obzirom da su imali na raspolaganju samo jedan helikopter i da se radi o teško pristupačnom području, vatrena stihija je gutala sve pred sobom.

Uz Dinaru zadnjih dana požari su goreli i na planinama Staretini i Šatoru.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter