Izvor:
22.08.2017 u 14:47
0

Vatrogasci na nogama: Bukte požari u Hrvatskoj!

Zbog brojnih požara koji su buknuli u Hrvatskoj, proglašena je uzbuna za sve vatrogasce sa područja te zemlje, izjavio je glavni vatrogasni zapovednik Hrvatske Slavko Tucaković.

Požar na planini Promina daleko je od toga da bude lokalizovan, a vatrogascima su danas u pomoć pristigla dva kanadera, dva traktora i 100 pripadnika Hrvatske vojske koji su raspoređeni na požarištu, kazao je načelnik Štaba civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

On je dodao da su vatrogasci, meštani, lovci, planinari uspeli da zaustave požar u naselju Lišnjak, međutim i dalje bukti u naselju Velušić, prenosi Hina.

Nakon noćašnje evakuacije dvadesetak osoba iz tih mesta, novih evakucija stanovnika od jutros nije bilo.

Požar koji je u ponedeljak naveče oko 20,30 sati izbio na predelu Vrulja zapadno od Brela na Makarskom primorju je pod kontrolom vatrogasaca, izjavio je županijski vatrogasni zapovednik Dražen Glavina.

Vatra koja je planula iza brda u Vruljama nedaleko od Brela, potpomognuta burom, brzo se proširila do jadranske ceste, prebacila prema moru i zahvatila nisko rastinje i malo borove šume.

Uprkos vetru i nepristupačnom terenu, vatrogasci su uspeli da obuzdaju požar, međutim manji deo žitelja Piska je bio preventivno evakuisan u Omiš i jutros će se svi vratiti u Pisak, kazao je Glavina.

Državni autoput D8 koji je od sinoć bio zatvoren za saobraćaj zbog požara i većeg broja vatrogasnih vozila, i odvijao se zaobilaznim cestama iza Biokova i Mosora, od jutros je ponovo otvoren za sav saobraćaj.

Nakon tridesetak požara koji su jučer buknuli u zadarskoj županiji, na Fejsbuk stranica Vatrogasci – Oni su naši heroji", osvanula je objava o uzrocima požara.

"To da postoji puno različitih uzroka požara svi znaju, ali nije zanimljivo ako je udar munje, iskrenje dalekovoda, odbačeni pikavac iz auta, dno pivske boce … Najviše se čuje-podmetnuto", prenosi Index.hr.

tanjug.rs
Foto: nacional.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter