Izvor:
22.08.2017 u 16:38
0

Za požare u Hrvatskoj krivi su, naravno, Srbi!

Posle brojnih požara koji su juče buknuli u zadarskoj županiji, na Fejsbuk stranici "Vatrogasci – Oni su naši heroji", pojavila se objava o uzrocima požara, a hrvatski mediji navode da se u objavama na društvenim mrežama za to veoma često krive Srbi.

U objavi "Malo o požarima" piše da postoji mnogo različitih uzroka požara, ali da nije zanimljivo ako je uzrok udar munje, iskrenje dalekovoda, odbačeni pikavac iz automobila i slično, već se najviše čuje "Podmetnuto".

"Ako je podmetnuto to može biti i puka nesreća, jer neki nikako da shvate da se leti ne pali roštiljčić u prirodi, može biti da neko vari u svom dvorištu pa iskrica odleti (bilo je toga), može i ono famozno čišćenje terena za prenamenu parcele u građevinsku. Ali svi su spremni da viču – ''To su oni što mrze sve hrvatsko'' ", piše u objavi.

Administrator profila dalje navodi da ako i jeste ljudski faktor, u Hrvatskoj živi najviše Hrvata, a onda manje ostalih, ali se opet čuje "Oni".

"Oni mogu biti Romi, Česi, Italijani, muslimani i oni drugi. Pogađate što se viče? – ''Srbi, naravno''. I ko sad može izaći na kraj sa takvom masovnom histerijom? Pa ljudi moji, koji vam je?", navodi se u objavi.

Kako se navodi, ovog leta je bilo preko 200 požara i za svega 10-ak se zna ko ih je potpalio.

"Definitivno s nama nešto nije u redu. Komentarima na objave pokazujemo koliko malo znamo. Pokazujemo koliko smo nekulturni, živčani, paranoični i netolerantni. Pokazujemo kako ne znamo analizirati uzroke i posledice, razmotriti sve opcije, izabrati najverojatniju. I svejedno se ograditi da imamo premalo informacija, da ono što pročitamo na moćnom internetu često bude daleko od istine", navodi administrator.

Dodaje se i da se mora razviti svesnost odgovornosti za reči koje izričemo, a koje mogu nekog povrijediti, mogu širiti mržnju i histeriju, mogu činiti zlo.

"Te reči su razornija iskrica u mnogo žešćem požaru od ovih koji haraju Dalmacijom. Jer, nažalost, strah me da je količina te ludosti dovoljna da se skupe u rulju i krenu na linč paleći ''onima'' sela, automobile, njive…Vidim da bi neki vešali, streljali, mučili…. Čitam i da bi krv u potocima…..Ima li kraja više svemu", objavljeno je na stranici.

tanjug.rs
Foto: Twitter/IFM923, Twitter/Roger P. Frey

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter