Izvor:
08.09.2017 u 21:04
0

Ustaški biskup ponovo proziva: ŽIVELA SRPSKA HRVATSKA!

Sisački biskup Vlado Košić, poznat po nizu desno-ekstremističkih javnih istupa, oglasio se juče na svom profilu na Fejsbuku u vezi sa odlukom da se tabla s ustaškim pozdravom "za dom spremni" iz Jasenovca premesti u Novsku.

Košić je ocenio da je postupanje vlade Andreja Plenkovića u ovom slučaju "sramotno postupanje vlasti, šrafciger-vlasti".

– Ako bude sutra braći Srbima smetala hrvatska himna, ova vlast će je zabraniti jer su i ustaše pevale tu himnu. Živela srpska Hrvatska! Pitam se šta bi bilo da su Nemci posle Drugog svetskog rata tražili da u Francuskoj ili u bilo kojoj evropskoj zemlji koja se oduprla njihovoj agresiji vlast ukloni spomenik palim braniocima jer to njima smeta??? Quo vadis Croatia? – napisao je Košić.

Zagrebački portal "Indeks“ podseća da je Hrvatska himna "Lijepa naša" izvođena u socijalističkoj Hrvatskoj i da niko ne traži njenu zabranu.

"Indikativno je da je za Košića ustaški pozdrav 'Za dom spremni' ekvivalentan 'Lijepoj našoj', što sugeriše da on savremenu Hrvatsku vidi kao naslednicu zločinačke NDH“, piše Indeks.

„Indeks“ piše i da je „neprimereno i perverzno na mestu najgoreg koncentracionog logora na ovim prostorima instalirati spomen-ploču za bilo koga, na kojoj se nalazi zvanični pozdrav ustaškog pokreta koji je taj logor osnovao i vodio.“

Portal podseća da je ovo samo najnoviji u nizu ispada kontroverznog sisačkog biskupa koji se između ostalog u javnosti istakao svojim prijateljstvom s osuđenim ratnim zločincem Darijom Kordićem, kojeg je više puta javno pohvalio kao „moralnu veličinu“ kao i misama u kojima katoličke vernike poziva da se „odreknu Sotone i Tita“.

informer.rs
Foto: Facebook/Vlado Košić, youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter