Izvor:
25.06.2016 u 22:30
0

SRPSKI TURISTI NISU UGROŽENI: Lokalizovan je požar na Halkidikiju!

Veliki požar, koji je danas zahvatio šumu u blizini hotelskog kompleksa "Porto Karas" na grčkom poluostrvu Halkidiki je lokalizovan, a životi srpskih turista nisu ugroženi, rečeno je Tanjugu u Konzulatu Srbije u Solunu.

Kako su naveli u konzulatu, požar koji je izbio u toku dana i dalje traje, ali je lokalizovan i očekuje se da situacija bude stavljena pod kontrolu do potpunog gašenja.

Širenju požara, kako su rekli, pogodovao je vetar olujne jačine, koji je nosio dim ka "Porto Karasu" i Neos Marmarasu.

Iz bezbednosnih razloga, kako ističu iz konzulata, prilaz turističkom centru bio je zatvoren jedno vreme.

U konzulatu je rečeno i da su u stalnom kontaktu sa grčkim vlastima, predstavnicima turističkih agencija i srpskim državljanima.

Makedonski mediji javili su ranije danas da je jedan broj srpskih i makedonskih turista blokiran na plaži zbog požara koji se proširio do samog puta i sprečava turiste da se sklone dalje od vatre.

Hotelski kompleks "Porto Karas" se nalazi u blizini Neos Marmarasa, na drugom prstu poluostrva Halkidiki.

Požar je zahvatio uglavnom nisku šumu i grmlje, ali vetar u značajnoj meri otežava napore vatrogasaca, koji su stigli na lice mesta sa nekoliko vatrogasnih vozila, da ugase vatru.

U gašenju požara učestvuju i kanaderi, javila je makedonska televizija TV Nova.

Tanjug
Foto: Twitter/BalkanNewsbeat

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter