Izvor:
10.10.2017 u 00:14
0

Dodik: Predložiću mere suspenzije rada Suda i Tužilaštva u BiH!

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da će biti predložene mere kojima bi bio suspendovan rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji tog entiteta i najavio da će o tim merama, koje je nazvao rigoroznim, razgovarati sa svim srpskim političkim predstavnicima.

"Te mere će biti rigorozne nakon današnje oslobađajuće presude Suda BiH Naseru Oriću", rekao je Dodik posle sastanka s predsednikom DNS-a Markom Pavićem na Mrakovici, prenosi Fena.

On je ponovo kritikovao rad Suda BiH, jer je, kako ocenjuje, usmeren protiv srpskog naroda i dodao da odbacuje rad Suda i Tužilaštva BIH.

Ranije danas Dodik je pozvao predstavnike iz reda srpskog naroda, a posle oslobađajuće presude Naseru Oriću, da izađu iz svih inistitucija Tužilaštva i BiH.

"Ja ću pozvati sve važne ljude u Srpskoj i ovo je tačka preko koje se neće proći. Činjenica je da je čak i bilo Bošnjaka koji su svedočili protiv Orića i to nije bilo dovoljno za presudu", naglasio je Dodik, prenela je RTRS.

Dodik je rekao je da je oslobađajuća presuda Naseru Oriću dokaz da nema kazne za zločine nad Srbima i da je samo dovoljno da Bošnjak sudi Bošnjaku i on će biti oslobođen.

Dodik je naglasio da su svedoci zastrašivani svih devet godina koliko je trajalo suđenje.

"Predsednik sudskog veća je bio Bošnjak. Ovo je prilika da rehabilitijumo priču o već zakazanom referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. Pozivam sve Srbe da izađu iz svih inistitucija Tužilaštva i BiH", istakao je Dodik.

Predsednik Srpske je dodao da je ovakvo ponašanje Suda BiH nedopustivo.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Grad Bijeljina, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter