Izvor:
25.10.2017 u 15:29
0

DISKRIMINACIJA SRBA: Prijavljeno 15 sudija i tužilaca BiH!

Devet sudija Suda BiH i šest tužilaca Tužilaštva BiH prijavljeno je za diskriminaciju Srba u procesima za ratne zločine, a u informaciji Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica navedeno je da su oni i u ratu obavljali razne funkcije u vojnim sudovima.

U informaciji su navedene sudije Suda BiH – Davorin Jukić, Šaban Maksumić, Mirsad Strika, Mira Smajlović, Hilmo Vučinić, Radžib Bagić, Mirza Jusufović, Halil Lagumdžija i Džemila Begović.

– Za pristrasnost i diskriminaciju Srba u procesima ratnih zločina prijavljeni su i tužioci Tužilaštva BiH – Dževad Muratbegović, Ibro Bulić, Remzija Smailagić, Seid Marušić, Miroslav Marković i Sena Uzunović, navedeno je u informaciji.

Većina imena sa liste prijavljenih i ranije je dovođena u vezu sa nečovečnim postupanjem u ratu i podrškom zločinima, o čemu su svedočili srpski logoraši i zarobljenici.

Ova informacija naći će se danas pred članovima Visokog sudskog i tužilačkog saveta.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter