Izvor:
31.10.2017 u 02:06
0

Kosovski fijasko na sastanku NATO: Španac precrtao Haradinaju funkciju!

Španski ambasador pri NATO Migel Agire de Karser, koji je bio u delegaciji Severnoatlantskog saveza koja je posetila bazu Kfora u Prištini prošle nedelje, zahtevao je da se predstavnici kosovskih vlasti na sastancima ne predstavljaju funkcijama koje obavljaju, kao i da predstavnici Kosovskih bezbednosnih snaga budu bez uniformi jer Španija ne priznaje nezavisnost Kosova, zbog čega ove ličnosti za njih nemaju zvaničan status.

Ovakvi "uslovi" znače da Ramuš Haradinaj ne bi mogao da se predstavlja kao premijer Kosova, pa je Haradinaj, kako prenose prištinski mediji, otkazao sastanak s delegacijom, a zatim i da učestvuje na zajedničkoj konferenciji s visokim zvaničnicima NATO u štabu Kfora.

Delegaciju NATO predvodila je zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemeler. Ona se sastala s predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem i Haradinajem u zgradi kosovskih institucija i, kako prenose mediji, kosovskim zvaničnicima se obraćala samo ličnim imenima, bez pominjanja funkcija.

Na taj sastanak došli su američki i britanski ambasador.

Inače, Rouz Getemeler je poručila da je transformacija BKS pitanje za vlasti Kosova, ali da to mora da bude izvedeno u skladu sa odgovarajućim ustavnim procedurama. Ona je poručila i da će Kfor ostati na Kosovu onoliko koliko to bude potrebno.

novosti.rs
Foto: Twitter/EU_Commission, NATO.INT

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter