Izvor:
10.11.2017 u 20:14
0

RAMUŠ HARADINAJ: Tražim za Kosovo status „zasluženog“ kandidata za EU!

Cilj kosovske vlade je da stvari uslove za dobijanje statusa kandidata u procesu pregovora za članstvo u EU u 2018, izjavio je danas premijer Ramuš Haradinaj, preneo je Indexonline.

Haradinaj je, kako se navodi, na konferenciji o evropskoj agendi reformi u organizaciji Grupe za istraživanje politike na Balkanu, pozvao EU da pojača bilateralne odnose sa Kosovom u narednom periodu.

"Tražićemo status kandidata, ali status zaslužnog kandidata. Očekujemo da ćemo se iduće godine prijaviti, zato tražimo intenzivnije bilateralne odnose sa EU ", rekao je Haradinaj, dodajući da za Prištinu članstvo u EU nema alternativu.

Haradinaj je potvrdio da se odluke kosovskih institucija suočavaju sa poteškoćama u njihovoj primeni u praksi.

"Imamo mnogo poteškoća u sprovođenju donetih odluka. Ne kažem da kritikujem današnju ili buduću vladu, ali moramo to poboljšati ", dodao je Haradinaj ne precizirajući, međutim, o kojim konkretno odlukama je reč.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter