Izvor:
10.11.2017 u 20:58
0

KOLINDA UPOZORAVA: U Hrvatskoj je vanredno stanje!

U Hrvatskoj je vanredno stanje, želimo da živimo a ne da životarimo, poručila je danas predsednica Kolinda Grabar Kitarović iz Vukovara u trenutku dok se još sleže prašina koja je u hrvatskoj javnosti podignuta nakon njenih žestokih kritika, najoštrijih do sada, koje je na račun vlade Andreja Plenkovića uputila u sredu iz Opatije sa savetovanja ekonomista.

Kitarovićeva je danas učestvovala na svečanoj sedici Skupštine Vukovarsko-sremske županije koja slavi svoj dan. Predsednica je nastavila s kritikovanjem HDZ-ove vlade i istakla da se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.

– Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u obrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-sremska i Osječko-baranjska županija. U Hrvatskoj je vanredno stanje –

Smatra da je potrebno još jednom razmotriti predlog budžeta za narednu godinu kako bi se sprečilo demografsko odumiranje.

– Parcijalne mere nisu dovoljne. Želimo život, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno da bude u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave – poručila je predsednica.

Inače, Kitarovićeva je u sredu uveče u Opatiji prozvala vladu Andreja Plenkovića kao nesposobnu i iskritikovala je u praktično svim oblastima.

Kurir
️️️️️️Foto: Twitter/NCYIGIT1907

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter