Izvor:
05.07.2016 u 15:04
0

DRUGI SLUČAJ ZIKA VIRUSA U SLOVENIJI: Nema rizika za javno zdravlje!

U Sloveniji je zabeležen drugi slučaj zaraze virusom zika, saopštio je u ponedeljak slovenački nacionalni institut za javno zdravlje.

Osoba koja je obolela zarazila se virusom za vreme turističkog boravka u inostranstvu i ne predstavlja rizik za javno zdravlje – kazala je na konferenciji za novinare epidemiolog Eva Grilc iz tog instituta.

Naglasila je da su preduzete sve mere zaštite od zike za slovenačke sportiste koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Brazilu i da u tom pogledu ne očekuju veće teškoće, prenela je Hina.

Prvi slučaj zaraze virusom zika u Sloveniji je potvrđen početkom prošlog meseca, takođe kod osobe koja je boravila u delu sveta pogođenom tom bolešću.

Evropsko odeljenje Svetske zdravstvene organizacije Sloveniju svrstava u zemlje umerenog rizika za širenje virusa ovog leta.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter