Izvor:
18.11.2017 u 14:29
0

NEREDI U GRČKOJ: Policija se sukobila sa učesnicima protesta!

Grčka policija sukobila se sa mladima koji su nosili kapuljače nakon protestnog marša koji se tradicionalno održava u znak sećanja na studentske proteste 1973.godine koji su pomogli u rušenju vojne hunte koja je tada vladala zemljom.

Oko 10.000 učesnika protesta u petak je mirno protestovalo ispred američke ambasade u Atini, a skup je obezbeđivalo oko 5.000 policajaca, prenosi Rojters.

Učesnici protesta nosili su transparente na kojima je pisalo "Živećemo slobodno" i "Nijedan penzioner neće biti otpušten".

Do sukoba policije sa mladićima došlo je kada su na kraju protesta počeli da bacaju kamenice i molotovljeve koktele na policiju, zbog čega je policija upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Kako se navodi, taj godišnji protesni marš postao je mesto za negodovanje zbog politika vlade.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter