Izvor:
28.11.2017 u 18:16
0

AGROKOR TRESE HRVATSKU: Istražna komisija i zvanično prestala da radi!

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sistem konstatovao je da je parlamentarna istražna Komisija o Agrokoru prestala da radi 20. novembra, od trenutka pokretanja zvaničnog istražnog postupka.

Nakon što je predsednik tog odbora Željko Rajner obavestio članove da je Komisija o istrazi u Agrokoru završila sa radom, poslanik SDP-a Arsen Bauk je zatražio da se zakjučak o tome objavi u Narodnim novinama jer, kako smatra, on ima snagu da zaustavi rad istražne Komisije. Predstavnici vlasti su, međutim, to odbili. Bauk je to predložio zato što je i odluka o osnivanju istražne Komisije bila objavljena u Narodnim novinama.

Orsat Miljenić (SDP) nakon sednice je poručio kako "i dalje smatra da se radi o pogrešnom tumačenju zakona koji je sasvim nelogičan".

– Kada se vidi sve šta znamo o tom rešenju o istrazi, jasno je da je ona vrlo uska i ograničena i da se bavi jednim malim segmentom. Međutim, vladajuća većina je odlučila da tako tumači zakon i danas su doneli odgovarajuću odluku – rekao je Miljenić.

Ne zna se šta će biti sa dokumentacijom iz Agrokora i državnih institucija koja je pristigla u Komisiju, već je uputio novinare da o tome pitaju vladajuće. Upitan za eventualni novi SDP-ov plan u vezi s Agrokorom, Miljenić je istakao da su "vladajući danas vrlo jasno rekli kako ne žele da se išta što se događa u Agrokoru odvija pred javnošću".

– Jasno je da vladajući ne žele da se išta sazna o Agrokoru pa neće dopustiti nikakvo istraživanje, a naravno da mi možemo i hoćemo inzistirati na nekim pitanjima i otvarati ih, ali u formi istažne Komisije to više ne možemo da radimo – zaključio je Miljenić.

Izvor: Tanjug
Foto: Foto: Twitter/Tanjug INFO‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter