Izvor:
28.11.2017 u 22:06
0

Policija pretresala kuću Andrije Mandića: Tražili oružje, otišli praznih ruku!

Pripadnici policije pretresli su danas kuću lidera Nove i funkcionera opozicionog Demokratsog fronta, Andrije Mandića, u kojoj još žive njegov brat Dragoljub sa porodicama i njihova majka, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Navode i da je reč o politički motivisanom postupku.

"Ova akcija izvedena je direktno po nalogu VDT-a, a pod izgovorom navodne istrage protiv sinovca Andrije Mandića, Danila Mandića i sumnjom da se u porodičnoj kući nalazi oružje i eksplozivne naprave", saopšteno je iz DF-a.

Navode i da, je u zapisniku nakon pretresa nije evidentirano, ni oružje, ni eksplozivne naprave, kao ni da bilo šta drugo sumnjivo nije nađeno.

"Očigledno da to i nije bio cilj, već novi udar na DF i pokušaj zastrašivanja pristalica opozicije. Upad u kuću jednog od lidera DF i opozicije, kao i njegovog brata, poruka je da se Crna Gora, voljom Mila Ðukanovića i Duška Markovića i definitvno vratila u 1945, 1946. i 1948. godinu kada su brutalno proganjani ne samo lica koja su bila politički eksponirana, nego se tortura vrši nad čitavim familijama", poručuju iz DF-a.

Kažu i da je reč o politički motivisanom aktu, jer je pored ličnog mobilnog telefona Danila Mandića, zadržano samo još i vozilo koje se nalazilo u dvorištu porodične kuće, a koje koristi u službene svrhe Nova srpska demokratija.

"Danas se u poziciji žrtve državnog terora nalazi porodica Mandić, koja je mesecima meta besprizorne hajke tužilaštva, suda i policije. Dakle, ne samo Andrija Mandić, političar, već se progone i postaju dio montiranih procesa, gotovo svi članovi familije – supruga, sestra, brat, sinovac", poručuju iz DF-a.

Demokratski front ocenjuje da je i ovaj, kako kažu "najnoviji atak na lidere DF naredio VDT Ivica Stanković".

"Podsećaju da su poslanici DF sedam dana ranije, 15. novembra, obznalili da će pokrenuti inicijatvu za smenu Stankovića i Milivoja Katnića, jer su za odbranu kriminalne političke organizacije koja vlada Crnom Gorom spremni da pogaze Ustav, važeće zakone, profesionalno i vlastito dostojanstvo", stoji u saopštenju DF-a.

tanjug.rs
Foto: In4s, Twitter/Crna Gora

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter