Izvor:
30.11.2017 u 18:00
0

Vučić o samoubistvu Praljka: Ne bih se rugao niti nazivao potez kukavičkim!

Činu Slobodana Praljka pred Haškim tribunalom se ne bih rugao ni na koji način, niti bih ga nazivao kukavičkim, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

– Ja se tom činu ne bih rugao ni na koji način i ne bi ga nazivao kukavičkim, ali bih imao šta da poručim ljudima u Evrpskoj uniji povodom njihovih različitih aršina i reči izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj povodom poslednjih presuda – rekao je Vučić novinarima.

Istakao je da će i danas govoriti o tome na sastanku sa predstavinicma 27 ili 28 zemalja EU.

– Pokušaću da im ukažem na to čemu je Srbija izložena, a kako se naprave slepi i gluvi, ponekad i glupi, kad su neki drugi u pitanju – napomenuo je Vučić.

Osvrćući se na reakcije iz regiona na poslednju presudu liderima Herceg-Bosne Vucicć je rekao da mnogi drugi ne gledaju istim očima, kroz istu vizuru, kako smo mi posmartali stvari.

– Državno rukovodstvo Srbije akcenat je stavilo na budućnost, ne bežeći od prošlosti i teških tema, ne bežeći od iskazivanja poštovanja prema žrtvama, naprotiv. To su bile naše ključne rečenice. Ali, po reakciji u drugim delovima našeg regiona vidite da niko budućnost nije ni pomenuo – rekao je Vučić.

On je izrazio žaljenje što su se, kako je naveo, neki i juče bavili Srbijom i Srbima.

– Mi se nadamo da će ljudi razumeti da mi moramo da živimo zajedno i da gledamo u budućnost, a da li ćemo to umeti i uspeti to je već druga stvar – rekao je Vucić.

Praljku, koji je bio načelnik Glavnog štaba Hrvatskog veća odbrane (HVO), izrečena je kazna od 20 godina zatvora, nakon čega je on ustao, rekao da odbacuje presudu i navodno "popio nešto iz male čašice".

"Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbijam vašu presudu", kazao je Praljak.

Njegova braniteljka je rekla da je "popio otrov", a nekoliko trenutaka kasnije su spušteni zastori i prekinut direktan prenos iz sudnice.

tanjug.rs
Foto: Twitter/InSerbiaNetwork, tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter