Izvor:
05.12.2017 u 14:44
0

Novi trgovisnki rat na pomolu: Hrvatska sanitarna inspekcija zaustavila keks iz Srb i BiH!

Navodno, sadrži prevelike količine potencijalno štetne supstance akrimalida.

Hrvatska sanitarna inspekcija zabranila je uvoz šest pošiljki keksa i slatkiša iz BiH i Srbije zbog navodno prevelike količine potencijalno štetne supstance akrimalida, piše današnja "Politika".

Kako je objavljeno na portalu Evropskog sistema za brzo obaveštavanje o sigurnosti hrane (RAS SF), zaustavljene su pošiljke keksa iz BiH i dve isporuke krekera i integralnog keksa sa marelicom iz Srbije, prenosi list.

Politika navodi da su nadležni posle ovih informacija već kontrolisali proizvođače, a kada budu gotovi rezultati o količini akrimalida, biće obaveštena RAS SF i potrošači u Srbiji.

U ovoj fazi kontrole, piše list, ne objavljuju se informacije o tome koje su firme u pitanju.

Po sadržaju akrimalida, koji se smatra potencijalno kancerogenim, u ovoj kontroli na hrvatskoj granici te supstance je bilo najviše u proizvodima iz BiH, a najmanje u integralnom keksu sa marelicama iz Srbije.

Informaciju o blokadi isporuka slatkiša iz regiona nije objavila ni Hrvatska agencija za hranu, a hrvatski mediji prenose da je razlog za to što proizvodi nisu ni dospeli na tržište, preneo je list.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter