Izvor:
05.12.2017 u 23:58
0

KITAROVIĆ U NJUJORKU: Pozvala Gutereša da poseti Hrvatsku!

Kabinet hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja se danas u Njujorku sastala sa Antoniom Guterešom, saopštio je da je Generalni sekretar UN prihvatio poziv da poseti Hrvatsku. Kabinet Kitarovićeve, koja je ranije najavila da će se na presudu haškog tribunala u slučaju šestorice Hrvata u BiH za ratni zločin nad muslimanima žaliti na sutrašnjoj sednici SB UN, potvrdio je da je Gutereš tom prilikom rekao da su "sve presude tog suda individualne".

Osim što je sud u Hagu šestoricu Hrvata, čelnika samoproglašene reublike Herceg Bosne, pravosnažno osudio na višegodišnje zatvorske kazne, utvrđeno je i postojanje udruženog zločinačkog poduhvata u nekoliko opština BiH na čelu sa tadašnjim državnim vrhom Hrvatske, odnosno prvim predsednikom Franjom Tuđmanom.

Hrvatski državni vrh, naime, nezadovoljan je takvom presudom i najavio je utvrđivanje svih postojećih pravnih i političkih mehanizama za njeno osporavanje.

Na sutrašnjem zasedanju Saveta bezbednosti UN, biće razmatran izveštaj tužilaštva haškog tribunala o doadašnjem radu, koji su osnovale UN, a koji 21. decembra zvančno prestaje sa radom, a preostale presude preuzeće posebno formirano telo, odnosno rezidualni mehanizam.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Printscreen/mtm800e

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter