parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MIGRANTI IZ IRAKA I AVGANISTANA U PRIJEDORU: Krili se u kući 7 dana! (VIDEO)

 

 

U Brezičanima kod Prijedora otkriveno je i privedeno sedam ilegalnih migranata, državljana Irana i Avganistana, koji nisu imali potrebnu dokumentaciju za ulazak u BiH.

Meštani tvrde da su migranti u Brezičanima boravili dva dana. Kako su naveli, u napuštenoj kući je bilo pet muškaraca i dve žene koje su primetili u petak uveče. Nisu izbegavali kontakt s njima, mada su, kažu, izgledali preplašeno. Iz kuće u kojoj su boravili, retko su izlazili. Milivoj Rađević kaže da je dolazio do migranata, jer je brinuo za svoju kuću i imovinu. Međitim, nije bilo nikakvih problema. Јedan od njih mu je rekao da su iz Avganistana, a na bugarskom mu je rekao "bratko".

 

 

-Preko noći im je doturana hrana, ujutro i uveče - tvrdi Milivoj.

Iz policije kažu da su reagovali odmah po saznanju da u ovom mestu ilegalno borave strani državljani. Portparolka Policijske uprave Prijedor Zvjezdana Alendarević kaže da oni nisu imali dokumentaciju za ulazak i boravak na teritoriji BiH.

- Predati su Terenskom centru za strance u Banjaluci na dalje postupanje - navela je portparolka.

Odakle i kojim putem su stigli do Prijedora trebalo bi da bude poznato po okončanju istrage. Nezvanično, u Srpsku i BiH ilegalno su prevezeni čamcima preko Drine iz Srbije, i to sa ciljem da se domognu neke od zemalja Evropske unije.

 

Izvor: Kurir
Foto:  Youtube/Printscreen

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost