Izvor:
24.12.2017 u 23:41
0

MILORAD DODIK: Za mene je prihvatljiv okvirni i izvorni Dejton!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas, komentarišući predlog američkog kongresmena Majkl Tarnera da se potpiše "Dejton 2", da on nije za to već za unutrašnji dogovor bez uplitanja stranaca.

"Za mene je prihvatljiv okvirini i izvorni Dejton. BiH je daleko od funkcionisanja i to vidimo u zajedničkim institucijama. Znajući kako deluju ti kongresmeni, senatori u američkom sistemu, moguće da se radi o nečijem lobiranju. Mislim da nema potrebe za Dejtonom 2. Mi nismo za to. Mi smo za unutrašnji dogovor bez uplitanja stranaca", kazao je Dodik.

On je to rekao upitan da prokomentariše izjavu kongresmena američke savezne države Ohajo Majkl Tarnera koji je pre tri tri dana u američkom kongresu izrazio bojazan da je mir uspostavljen Dejtonskim sporazumom u opasnosti i pozvao državnog sekretara Reksa Tilersona da bude domaćin Dejtonskog mirovnog sporazuma II.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter