Izvor:
26.12.2017 u 22:57
0

Zvizdić: Dejton 2 je interesantna ideja!

Predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić ocenio je danas da je ideja o Dejtonu 2 veoma interesantna i da je ne treba u startu odbaciti.

"Ako se nastavi dosadašnji međustranački odnos vladajućih političkih partija koji nas uglavnom vodi ka blokadama, ideja o Dejtonu 2 vrlo je interesantna i ne treba je u startu odbaciti", rekao je Zvizdić novinarima na božićnom prijemu u Sarajevu koji je organizovao nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, prenosi regionalna televizija N1.

On je to rekao povodom pisma koje je američki kongresmen i nekadašnji gradonačelnik Dejtona Majkl R. Tarner uputio državnom sekretaru SAD Reksu Tilersonu u kome je ukazao "na preku potrebu da se Vašington okrene regionu Balkana i preuzme vodeću ulogu u procesu pomirenja" i predložio potpisivanje "Dejtona 2".

Zvizdić je dodao i da je veoma važno da međunarodna zajednica u BiH deluje u skladu sa svojim mandatom i da pomaže BiH da unapredi neke procese na putu EU integracija, prenele su Nezavisne.com.

"Jako je važno da budu prisutni pogotovo kada govorimo o miru i stabilnosti u kompletnoj regiji. Ne može se postojeći Dejtonski ugovor posmatrati kao ''švedski sto'' i sa njega uzimati samo ono što nekome odgovara. Ne mogu susedne zemlje, pod izgovorom dušebrižništva za BiH, da se mešaju u unutrašnja pitanja BiH. Mislim da je daleko važnije da prestane uticaj susednih zemalja nego da prestane uticaj međunarodne zajednice koja ovde jeste prijatelj evropskih i NATO procesa, prijatelj evropske i ekonomske budućnosti BiH", rekao je Zvizdić.

tanjug.rs
Foto: TV1/printscreen, tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter