Izvor:
28.12.2017 u 15:42
0

OLUJA POHARALA BIH: Vetar od 144 kilometara na čas nosio sve pred sobom!(VIDEO)

Jaki i olujni udari vetra koji su sinoć pogodili šire područje Bosne i Hercegovine prouzrokovali su nove štete za imovinu građana.

Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na Bjelašnici je zabeležena brzina vetra od neverovatnih 144 kilometra na sat, dok su u nižim krajevima tokom noći zabeležene brzine vetra od gotovo 60 kilometara na sat.

Olujni udari posebno su bili izraženi na području Banjaluke te u sarajevskoj regiji, gde je vetar prouzrokovao štetu na pojedinim objektima.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo potvrdili su da je zabeleženo oštećenje jednog objekta u opštini Vogošća. Tačnije, jak vetar je skinuo krov sa jedne kuće u naselju Kobilja Glava.

Slične štete zabeležene su i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine, ali iz Federalne uprave Civilne zaštite ističu kako još prikupljaju podatke s terena, te da će tačan iznos štete biti poznat tokom dana. Dodali su i kako je i dalje na snazi žuto i narandžasto upozorenje zbog jakih udara vetra koji mogu doseći brzinu i do 80 kilometara na sat, te su zamolili građane da i dalje vode računa o svojoj bezbednosti i bezbednosti svoje imovine.

Prema vremenskoj prognozi za danas ističe se kako će tokom dana biti zabeležene kratkotrajne slabije padavine, te pad temperatura, zbog čega se na širem području cele BiH danas mogu očekivati susnežica i sneg.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter