Izvor:
31.12.2017 u 16:58
0

PAKLENA GODINA ZA CRNOGORSKIM VATROGASCIMA: Dnevno gasili i do 76 požara!

Ugaravljeni vatrogasac, sa osmehom na licu, odložio je svoju opremu nakratko, da bi se malo okrepio i pripremio za novu borbu sa vatrenom stihijom, prikupio snagu i ta se slika iz Crne Gore ponavljala iz dana u dan – od juna do oktobra.

Često se dešavalo da od brojnih intervencija na gašenju vatre, a u 24 časa imali su ih čak i 76, a koju su većinu izazvali piromani, nisu stizali ni da uzmu zalogaj, ali i činjenica da rade human posao i spasavaju živote i imovinu činila ih je zadovoljnim i srećnim. Dramatična letnja sezona, sa rekordnim brojem požara od čak 2.220, nadljudski napori da zaštite živote građana i imovinu – rezime je 2017. godine, koja će ostati upamćena kod vatrogasaca kao jedna od najtežih i najizazovnijih.

– Ta brojka je neverovatan broj za jednu urbanu sredinu, mnogo veći gradovi nemaju toliki broj intervencija vatrogasaca. Kolega, vatrogasac iz Njujorka, koji je skoro bio u poseti kod nas, inače učesnik akcije spasavanja 11. septembra, nakon napada na kule, bio je zadivljen i zaprepašćen, koliko imamo intervencija – kaže komandir komandir vatrogasno spasilačke jedinice Lazar Čađenović.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter