Izvor:
31.12.2017 u 17:21
0

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Dejton 2 nije realna opcija!

Bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir izetbegović u susret novoj godini kaže da ta država pre ili kasnije mora da profunkcioniše bez stranaca, a izmenu Dejtonskog mirovnog sporazuma ne smatra realnom opcijom.

– Ne možemo mi doveka imati OHR i ovakvo prisustvo međunarodne zajednice. I ona je u poslednjih deset godina u velikoj meri prepustila Bosni i Hercegovini da ''prohoda'', da to sve profukcioniše bez snažnog prisustva i intervencija međunarodne zajednice – kaže Izetbegović

Govoreći o Dejtonu 2, Izetbegović kaže da to ne smatra realnom opcijom, jer je to, kako veruje, konferencija koja bi morala biti ozbiljno pripremljena, a ako ne bi bila, to bi stvari moglo povući unazad.

Inače, 2018. je godina izbora na svim niovima u BiH, a Izetbegović kaže da zbog izbornog zakona taj proceš neće biti ugrožen. Ne isključuje, međutim, mogućnost da bude ugroženo formiranje vlasti jer ono zavisi od Doma naroda koji, s obzirom na presudu Ustavnog suda, ne može biti formiran.

Za kašnjenje sa odgovorima na Upitnik Izetbegović krivi Republiku Srpsku, koja, kako kaže, pružala grčevit otpor i kada je na dnevnom redu bila aktivacija MAP.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/sda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter