Izvor:
09.01.2018 u 00:01
0

TEŠKA OPERACIJA U HRVATSKOJ: Devojčica (4) čeka srce dečaka (8)!

Devojčici (4) iz Hrvatske, ugrađeno je mehaničko srce dok čeka donora za presađivanje. Dete se dobro oseća.

Direktor kliničko-bolničkog Centra Zagreb Ante Čorušić rekao je za HRT, govoreći o subotnjoj operaciji srca devojčice Rite, da je u Hrvatskoj prvi put tako malom detetu, ugrađena mehanička pumpa, kako bi ono moglo da izdrži čekanje donora.

"Na sreću, dogodilo se čudo – istog dana kada je obavljena operacija, iz Beča je stigla dojava da imaju kompatibilno donorsko srce, dečaka od osam godina iz Austrije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, danas je situacija stabilnija nego juče.

"Devojčica je skinuta s respiratora, oseća se dobro i verujemo da će biti dobro", rekao je Čorušić navodeći da je to bio kompleksan zahvat, pa su i komplikacije moguće.

"Operacija je trajala 4-5 sati, ali cela akcija u koju je uključena i dojava i transport, trajala je oko 12-13 sati", izjavio je direktor i potvrdio da je devojčica šest meseci bila na listi za presađivanje srca, a ukupno 11 meseci je njihov pacijent.

Izvor: Tanjug
Foto: Pexels

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter