Izvor:
11.01.2018 u 01:42
0

MIODRAG LINTA: Izetbegovićeva izjava – ratnohuškačka!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje ratnohuškačkom izjavu Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića da je obeležavanje 9. januara, grubo kršenje Ustava BiH i direktan atak na BiH i vladavinu prava, kao i da je u pitanju krivično delo i da od Tužilaštva BiH traži da preduzme odgovarajuće mere.

Stranka demokratske akcije ne može da se pomiri sa činjenicom da je po Dejtonskom sporazumu Bosna i Hercegovina zajednica država koju čine dve države tj. Republika Srpska i Federacija BiH, navodi se u pisanoj izjavi.

Linta ocenjuje kao vrhunsko licemerje kada Stranka demokratske akcije govori da Republika Srpska može biti samo multietnički entitet u kome se moraju obezbediti konstitutivnost i ravnopravnost naroda, ljudska prava i jednakost za građane koji u njoj žive.

– Preostali Srbi u Federaciji BiH, gde je SDA na vlasti, građani su drugog reda, jer ne mogu da ostvare svoja osnovna nacionalna, imovinska, radna i brojna druga prava – istakao je on.

Linta ističe da navedena izjava Bakira Izetbegovića potvrđuje da SDA ne odustaje od ratne politike svog osnivača Alije Izetbegovića, čiji je temelj stvaranje unitarne i centralizovane BiH.

– Time SDA svesno ruši Dejtonski sporazum i napada mir u regionu a onda svesno zamenjuje teze i lažno optužuje Republiku Srpsku i Srbiju. Interes Srpske, Srbije i srpskog naroda jeste da se dosledno poštuje Dejtonski sporazum što je jedan od ključnih preduslova mira i stabilnosti – napomenuo je Linta.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/sda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter